Ronnie (C.G.) van der Wiel

Ronnie (C.G.) van der Wiel

Mr. Ronnie (C.G.) van der Wiel is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en haalde haar master titel Business Law in London. Zij begon haar loopbaan in het bedrijfsleven, onder andere in de hotelindustie en de automatiseringsbranche. Als bedrijfsjurist en secretaris van de vennootschap bij grote beursgenoteerde automatiseringsbedrijven, heeft zij brede ervaring opgedaan in vennootschapsrecht (concernaangelegenheden), arbeidsrecht, huurrecht en verbintenissenrecht waarbij de nadruk lag op commerciële transacties en vooral aanbestedingen.

Zij heeft expertise opgebouwd op het gebied van de informatie- en communicatie technologie, zij behandelde en onderhandelde over nationale en internationale automatiseringscontracten en aanbesteding van automatiseringsprojecten, ook na haar overstap in 1996 naar de advocatuur. Vanaf 1996 was zij verbonden aan Kupperman Van der Wiel Advocaten als partner en medeoprichtster. In 2005 is zij gestart met het huidige kantoor.

Thans adviseert en procedeert zij op al deze gebieden. Maar voornamelijk beweegt zij zich op het gebied van haar grote hobby de paardensport, ook wel genaamd hippisch recht. Zij adviseert en procedeert over allerlei zaken waarbij paarden een rol spelen.

Ronnie treedt op als Gemachtigde in tuchtzaken voor de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport.