Probleempaard

23 december 2019

Afwijkend gedrag van paard of verkoper?

Een koper zag op wedstrijd een paard dat hem zeer aanstond. De koper kende de verkoper en vertrouwde hem. De koper probeerde het paard. Dat ging goed. De koper vroeg nog naar het gedrag van het paard, maar de verkoper stelde hem gerust. Hij prees het paard en bevestigde dat het perfect bij de koper paste. Het paard doorstond de keuring en de koper kocht het paard voor een aanzienlijk bedrag. Hij betaalde aan de verkoper hoewel het paard niet alleen in eigendom was de verkoper. Het paard was in eigendom van twee eigenaren.

Al snel na de koop vertoonde het paard onaangepast gedrag. Zowel thuis als in de ring ondervond de koper problemen. Door dat gedrag scoorde het paard in de wedstrijden laag. Veel lager dan het niveau waarvoor het was gekocht en waarvoor was betaald. De koper vroeg de verkoper naar dit afwijkende gedrag, maar die herkende het niet. Het paard zou dat bij hem nooit gedaan hebben. De verkoper zei alleen dat het paard nog in opleiding was en dat het veel energie had zodat er werk in zat.

De koper kreeg uiteindelijk zoveel tegenwerking van het paard, dat hij ging rondvragen. Toen bleek dat het paard dat gedrag bij de verkoper ook al had vertoond. De verkoper was dus op de hoogte, maar had de koper niet geïnformeerd en had het gedrag zelfs ontkend. De koper was boos omdat hij niet was geïnformeerd en hij met dit paard niet kon doen waarvoor hij het paard had gekocht. Als hij het had geweten, had hij dit paard niet gekocht. De koper wilde een oplossing, maar de verkoper gaf niet thuis.  

Intussen ging het als een lopend vuurtje dat het paard gedragsproblemen had. De (ex) mede eigenaar was daar niet blij mee en wilde de zaak met de koper schikken. Maar toen bleken de poppen pas echt aan het dansen. ….  Hoe dat?  

U leest het volgende week.